RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Zamjenik Gradonačelnika primio aktere „Ledis open Brčko 2015“

Organizatore i učesnike međunarodnog teniskog turnira “Ledis open Brčko 2015” danas je primio zamjenik Gradonačelnika Brčko distrikta BiH Esed Kadrić.

Bilo je,da podsjetimo, mnogo neizvjesnosti hoće li Brčko (TK „Prohema“), u nedostatku finansijskih sredstava, uopšte moći da realizuje ovaj turnir pa je i termin početka prolongiran za 2-3 sedmice, (umjesto krajem avgusta počeo je 12 septembra).Vlada Brčko distrikta BiH – Pokrovitelj velikog teniskog sretanja u Brčkom je to shvatila i rezultat današnjeg razgovora u gradskoj Vijećnici sasvim ohrabruje.  – Danas smo se usaglasili da ćemo od strane vlasti popraviti tu poziciju u kojoj su se našli teniski turniri, kako bismo u narednoj godini omogućili da se neometano održe turniri u organizaciji TK „Prohema“ i pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH i da u budućnosti ne bude takvih problema,- rekao je Esed Kadrić,zamjenik Gradonačelnika, dodavši da će za Brčko ledis open 2015“ biti izdvojeno bar 45 hiljada maraka.

Zadovoljstvo što je postignut dogovor i za naredne godine nije krio Dalibor Šarernac, predsjednik Kluba organizatora,koji je izgubio počasnog podpredsjednika Proheme i utemeljivača teniskih turnira u Brčkom. Današnji razgovor sa zamjenikom Gradonačelnika inače je bio u znaku sjećanja na Milorada Stanisavljevića-Bracu, koji je preminuo prije nekoliko dana, a predstavljao je osnovnu kariku u razvitku teniskog saporta u Brčkom.

Na pres konferenciji, koja je održana danas nakon prijema u kabinetu Gradonačelnika, predstavila se i Brčanka Jovana Perić,jedna od teniserki koja je prvi put ove godine zakoračila u fjučers, a od ranije nosi titule prvaka Republike Srpske i BiH u kategoriji do 12, do 14 i do 16 godina.

„Ledis open Brčko 2015“ počeo je kvalifikacijama u subotu, a glavni turnir počinje sutra, izvijestio je Dalibor Šarenac.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

SAD: Poljakinja Iga Swiatek pobjednica US Opena

Vladimir Matijević

Brčko: Večeras žrijebanje kvalifikacionih parova na teniskom turniru “Brčko Open 2022”

Admir Kadrić

Tenisko finale u dublu – danas, a finale singla možda već sutra

Admir Kadrić