RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra putuje u Japan

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će otputovati u Japan, gdje ih očekuju utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ekipa će biti kompletirana u Parizu, odakle bh. nacionalni tim leti na konačno odredište, Osaku. Igračice će u Pariz doputovati iz gradova u kojima nastupaju za svoje klubove. Prethodno će obaviti PCR testiranje, što je jedan od uvjeta za ulazak u azijsku državu.

Dolazak u japansku metropolu predviđen je u nedjelju ujutro po tamošnjem vremenu, a prvi trening bh. selekcija bi trebala obaviti dan kasnije.

Izabranice selektora Gorana Loje u prvom kolu 10. februara igrat će protiv Bjelorusije od 16 sati po lokalnom vremenu (8.00 ujutro po našem vremenu). Dva dana kasnije će odmjeriti snage s Kanadom (7.00 sati), a protiv domaće selekcije igrat će 13. februara (10.00 sati).

– Dobar nastup na Eurobasketu nam je dao dodatni motiv i vjetar u leđa. Međutim, sigurno da u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo više nećemo imati ulogu totalnog autsajdera, kao što je bio slučaj na EP. Ovog puta ćemo biti pod posebnom pažnjom protivnika. Ali, naš cilj je jasan, idemo u Japan po novi uspjeh i historijski plasman na SP – izjavila je reprezentativka BiH Nikolina Babić.

Na Svjetsko prvenstvo, koje se tokom septembra održava u Australiji, plasirat će se tri najbolje selekcije iz grupe.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Јапан: Препорука да дјеца од двије године и старија носе заштитне маске

Radio Brčko

Japan obustavio upotrebu oko 1,63 miliona doza vakcine Moderna

Radio Brčko

Velika Britanija, Italija i Japan udružuju snage za razvoj novih borbenih aviona

Radio Brčko