RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Glavni cilj Sindikata Brčko distrikta u ovoj godini uvođenje sindikalnih organizacija u poduzeća

Izvor: Sindikat Brčko distrikta BiH

Sindikat Brčko distrikta spreman je za nove izazove u tekućoj 2022. godini kako bi i dalje štitili radnička prava, a samim time i poboljšali svoje djelovanje te sukladno s time imaju i ciljeve za ovu godinu.

Prvi i osnovni cilj Sindikata Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za tekuću godinu je uvođenje novih sindikalnih organizacija u javnim i privatnim poduzećima u kojim do sada nije bilo sindikalnih organizacija, istaknuo je predsjednik Sindikata Brčko distrikta, Igor Babić.

”Jedino javno poduzeće koje nema sindikalnu organizaciju su ”Putevi” te nam je to jedan od glavnih ciljeva u prvom kvartalu ove godine, zatim očekujemo posjetu ”Studen grupi”, koje je najveće poduzeće u realnom sektoru, stoga smatramo da jedno takvo eminentno poduzeće treba imati sindikalnu organizaciju”, kazao je Babić.

Također, jedan od ciljeva u ovoj godini je i početak pregovora o kolektivnom ugovoru s Vladom Brčko distrikta.

”Vidimo da u Federaciji BiH i Republici Srpskoj počinje potpisivanje kolektivnih ugovora te smatramo da taj trend treba da se nastavi i na prostoru Brčko distrikta”, dodao predsjednik Sindikata Brčko distrikta Igor Babić.

Sindikat Brčko distrikta Bosne i Hercegovine nada se da će i ova godina biti uspješna te da će i dalje djelovati u nastojanju zaštite radničkih prava.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: ЈП “Путеви” приредило пријем за новинаре

Миљана Ђурђевић

Održana Evropska noć istraživača u Brčkom

Mirsad Arnautović

Brčko: Postignut dogovor o prekidu generalnog štrajka u javnoj upravi

Mirsad Zahirović
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!