RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Ženska kuglaška reprezentacija se priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu 2023.

Ženska kuglaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno se priprema za odlazak na ekipno svjetsko prvenstvo u Varaždinu u Hrvatskoj koje počinje 17. maja.

Selektor reprezentacije Dragim Hrvić kazao je za Fenu da već godinama okosnicu reprezentacije BiH čine igračice K.K. „Kozara“ Gradiška.

Tako je i ovaj put, na širem spisku igračica za svjetsko prvenstvo nalazi se pet igračica tog kluba, dok iz ostalih klubova dolazi preostalih sedam igračica – istakao je.

Hrvić je naglasio da su proteklog vikenda imali okupljanje igračica u Gradišci i Prijedoru te da su im se zbog lakših povreda na pozivu zahvalile igračice K.K. Kozara“ Jojinović Jelena i Perić Dragana.

Nakon subotnjeg nastupa na turniru u Gradišci i nedjeljnog treninga u Prijedoru putnice za Varaždin su: Kovačević Maja, Kozlina Renata, Zlojutro Tatjana, sve tri iz ‘Kozare’, Majhen Sanja ‘Kustošija’ Zagreb, Češko Minela ‘Vogošća’, Kovačević Edina ‘Vrbas’, Rapo Ana ‘Plitvice’ i Bečirović Mehdina ‘Rad’ Lukavac – naveo je.

Svoj debi na svjetskom prvenstvu, dodao je Hrvić, doživjet će Ana Rapo “Plitvice“ i Mehdina Bečirović “Rad“ Lukavac, dok svoju šansu u slučaju neplaniranog otkaza čekaju Tatjana Perišić “Vogošća“ i Elvira Kovačević “Vrbas“.

Istakao je da se na svjetskom prvenstvu nalaze u grupi sa ekipama Rumunije, Italije i domaćina Hrvatske.

Hrvatska bi trebala biti neprikosnovena u grupi jer je i dvostruki prvak svijeta. Naše šanse su u posljednjem meču sa Italijom da eventualnom pobjedom ostanemo u trećem jakosnom šeširu iz kojeg smo i sada ždrijebani – dodao je Hrvić.

U prvom meču sa Rumunijom, trebaju isprobati nove staze i pružiti što veći otpor realno jačem protivniku i probati izboriti plasman u četvrt finale prvenstva kao drugoplasirani u grupi.

Sve ovo zvuči lijepo, ali ako znamo da finansijska konstrukcija odlaska na ovo prvenstvo još nije zatvorena možemo se samo nadati da će ljudi iz Upravnog odbora Kuglaškog saveza uspjeti odvesti cure na ovo svjetsko prvenstvo jer one to svojim zalaganjem i ljubavlju prema ovom sportu itekako zaslužuju – zaključio je Hrvić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.