RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

JU Tehnička škola: Edukacija iz pružanja prve pomoći

Proljetni raspust je period odmora za učenike, ali ne i za nastavnike. Naime, u tom periodu se obavljaju mnogobrojni administrativni poslovi, održavaju se sastanci i sjednice, te se vrše pripreme za završnu fazu nastavne godine.

Pored navedenog, u JU Tehničkoj školi realizovana je i edukacija iz pružanja prve pomoći za školske zaposlenike. Njih 84, podijeljenih u dvije grupe, imalo je priliku da u okviru jednočasovne edukacije usvoje teoretska znanja i praktične vještine iz oblasti od životnog značaja, a koja se uprkos tome često zanemaruje.

Zaposlenice brčanske Hitne pomoći su demonstrirale proceduru reanimacije, zbrinjavanja osoba koje imaju epileptički napad, saniranja povreda i posjekotina, te su dale niz savjeta za postupanje u različitim situacijama.

Usvojeno znanje će zaposlenicima najveće srednje škole u Brčkom biti od velikog značaja jer im omogućava pružanje prve pomoći učenicima, kolegama i prijateljima.

JU Tehnička škola se zahvaljuje rukovodstvu JZU Zdravstveni centar na ostvarenoj saradnji, a posebnu zahvalnost upućujemo doktorici Amini Ademović, te medicinskim sestrama Sabaheti Ribić i Dajani Kenjić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Film Multimedijalne sekcije JU Tehničke škole osvojio prvo mjesto na takmičenju

Radio Brčko

Komšić i Džaferović u Švedskoj na međunarodnom skupu o holokaustu

Radio Brčko

“FINconsult” održao peti ovogodišnji seminar računovođa i revizora u Brčkom

Sandra Živković