RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Ženski košarkaški klub „Brčanka“: Pobjeda u Konjicu i poraz kod kuće

Ženski košarkaški klub „Brčanka“ imao je podužu pauzu u prvenstvu Premijer lige BiH jer su ekipe sa kojima je trebao igrati morale sa svojim košarkašicama u izolaciju i zdravstveni nadzor.

Nakon oporavka, prvu utakmicu su košarkašice iz Brčkog odigrale u Konjicu. Gostovanje je bilo uspješno. ŽKK „Konjic„ – ŽKK „Brčanka“ 53:71 po četvrtinama 14:21, 16:22, 9:14, 14:14. Koševe su postigle Ajla Mihmić 20, Ajla Lević 19, Amela Kurtalić 17, Mirela Halilović 9, Elma Tursunović 4, Anja Đoja 2, Lejla Livadić, Amna Avdić, Ivana Rokvić, Ivana Bužanin. Trener: Adem Velagić.

„Utakmica sa Konjicom je dva puta odgađana. Naša ekipa je bila dugo bez utakmica i zato nam je bila ova teža, no obično. Prvo poluvrijeme smo bili odlični šuterski raspoloženi. U drugom slab napad, a odlična obrana“, kazao je Velagić.

Bez obzira na uspjeh u Konjicu, trener „Brčanke“ je upozorio svoju ekipu da će igrati sa trenutno najboljom ekipom u ligi koja je sve svoje protivnike pobijedila. Na vrhu je tablice. Kada se igra protiv favorita tada vjeruje da ste isti pa treba pokušati biti i bolji. Inspiracija je bila među Brčankama. U prvoj četvrtini „Feniks“ iz Banjaluke je vodio 2:7. Domaće ga stigle i preuzele prednost 11:8, pa 15:11 i izjednačenje 15:15. Na kraju četvrtine gošće ga uzimaju sa pola koša prednosti 18:19. Već u drugoj četvrtini 10:24, u trećoj 9:28 i četvrtoj 10:30. Krajnji rezultat 47:101.

Najefikasnije kod „Feniksa“ su Nikolina Džebo sa 39 i Nataša Sobot sa 25 koševa. Kod domaćih Mirela Halilović 12 i Nataša Kajtaz 10 koševa. Darko Kosić, trener „Feniksa“ ističe da je zadovoljan pristupom utakmici u Brčkom.

„Ovo je naša šesta pobjeda jer smo jedno kolo bili slobodni. Krećemo se ka utakmici protiv „Čelika“ u Banja Luci i domaćem derbiju sa „Orlovima“. „Brčanki„ se zahvaljujem na fer i korektnoj igri. Razliku ste vidjeli u kvaliteti“, kazao je Kosić.

Za ŽKK „Brčanke“ su igrale: Kurtalić 6, Kajtaz 10, Halilović 10, Avdić, Bužanin, Rokvić 6, Lević 7, Livadić 4, Mihmić, Tursunović 2, Đoja. Trener: Adem Velagić.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Košarka: U Tuzli „Brčanka“ bolja od „Slobode“, rezultat 77:49

Radio Brčko

Košarka žene: Na Ilidži ŽKK „Brčanka“ pobijedila ŽKK „Igman“ 84 : 53

Radio Brčko

Ženska košarka: ŽKK „Brčanka“ – ŽKK „Konjic“ 60 : 49

Radio Brčko