Brčko

Brčko: Odjel za javne poslove ove godine utrošio 3,3 milijuna maraka iz kapitalnog proračuna

Odjel za javne poslove Vlade Brčko distrikta od početka 2020. godine do kraja listopada ostvario je utrošak od 3.303.000 KM iz kapitalnog proračuna Distrikta. Potvrdio je to za Radio Brčko Sabrija Jašarević, predstojnik resornog Odjela dodavši kako su u ovoj godini napravili nekoliko značajnih projekata. Najistaknutiji od njih su izmještanje fontane „Ribica“ na novu lokaciju, priprema tehničkih specifikacija za nabave i stručni nadzor za program okolnog uređenja vatrogasnih domova izgrađenih prethodnih godina te provođenje stručnog nadzora nad rehabilitacijom magistralnih i regionalnih cesta u Distriktu.

Pored realiziranih projekata, Odjel za javne poslove planira provesti javnu nabavku za izvođenje radova na rekonstrukciji ceste i ulica za što je izdvojeno 2,4 milijuna maraka, a čiji će radovi će zbog vremenskih prilika započeti na proljeće. Pored toga, planirano je i konačno stavljanje u upotrebu objekta gradskog Arhiva.

„Taj objekt je davno useljen, ali nikada nije pribavljeno rješenje o odobrenju za upotrebu. Urađena je investicijsko-tehnička dokumentacija i sproveden postupak javne nabavke. Stručni nadzor provodit će Odjel za javne poslove, Pododjel za javne objekte i nadamo se da ćemo izvođenjem tih radova pribaviti odobrenje za upotrebu da bi i taj objekt postao legalan“, rekao je Jašarević.

Pored toga, kaže Jašarević, u planu je i izgradnja dodatnog objekta za Javnu zdravstvenu ustanovu, za koju je predviđena investicija u iznosu od 2,3 milijuna KM.

„Pododjel za javne objekte radi tehničku specifikaciju za objavljivanje nabavke, a nadamo se da će nam povjeriti sprovođenje i stručnog nadzora nad tim objektima“, kazao je Jašarević.

Napomenuo je kako je u zadnje četiri godine utrošak kapitalnog proračuna Distrikta putem Odjela za javne poslove 19.448.000 maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button