RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

ŽFK “Lokomotiva” dobro parirala Sarajkama

Traveler Digital Camera

U natjecanju za prvaka BiH u Premijer nogometnoj ligi BiH za žene, ostala su još dva kola. Od osam ekipe u ligi play offa se bore četiri kluba za prvaka. Prije starta svima je bilo jasno da će i ove sezone biti favorit višestruki prvak ŽNK SFK 2000 Sarajevo, koji je i do sada suvereno vladao ženskim nogometom u BiH.

Poslije pobjede po ne baš ugodnom vremenu u Brčkom, na stadionu Lokomotive u ogledu sa ŽFK Lokomotiva Sarajke su pobijedile 2 : 0. Oba gola je postigla Dajana

Spasojević. Ovom pobjedom su dva kola prije kraja lige osigurale još jednu u nizu titula za prvaka BiH. Na ovoj utakmici je i ekipa Lokomotive imala izgledne prilike za gol, ali kako je i ovu utakmicu odigrala bez ključnih igračica i ovo je za razliku od ranijih godina uspjeh.

Cijenimo da su i druge ekipe povećale kvalitetu igre, a to će biti znak da su se približile ekipi iz Sarajeva. Trenutno stanje na tablici lige za prvaka: 1. ŽNK SFK 2000 Sarajevo 52 boda, 2. ŽNK Iskra Bugojno 40, 3. ŽF/NK Emina Mostar 36 i 4. ŽFK Lokomotiva Brčko 27 bodova. ŽFK Lokomotiva se priprema za narednu utakmicu koju će igrati u Mostaru sa ŽF/NK Eminom.

Tekst: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

У 15-ом колу елитне лиге бх-одбојке – двије побједе и један пораз

Admir Kadrić

Brčko: Rukometašice „Jedinstva“ oduševile publiku

Radio Brčko

Petak – ženska odbojka, a u subotu muška – dvadeseti gradski derbi

Admir Kadrić