RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Zlatko Dalić produžio ugovor, vodit će Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu 2026. godine

Zlatko Dalić je danas i zvanično produžio ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom i ostat će na poziciji selektora.

Najuspješniji selektor Hrvatske će tako ostati nakormilu Vatreh+nih do završetka ciklusa koji uključuje Svjetsko prvenstvo 2026. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi.

“Zlatko Dalić je ispunio apsolutno sve ciljeve koji su pred njega postavljeni u ovih pet i pol godina, a pritom je na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru potpisao dva veličanstvena dostignuća i predvodio Hrvatsku do srebrne i bronzane medalje, čime je postao naš najuspješniji selektor u historiji. Stoga mi je iznimno zadovoljstvo što smo se dogovorili oko nastavka saradnje koja je do sada bila apsolutno briljantna”, rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Osim što je najuspješniji, Dalić će produženjem ugovora uskoro postati i najdugovječniji hrvatski selektor.

On je ušao u šestu godinu na toj poziciji, koliko su odradili i Miroslav Blažević i Slaven Bilić. Dalić je ukupno Hrvatsku vodio u 70 utakmica, a ispred njega je samo Ćiro sa 72, te će i taj rekord uskoro oboriti.

“Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i cijelom HNS-u na velikom povjerenju, kao i podršci koju imam u radu s reprezentacijom. Puno sam puta istakao kako je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener te se istinski radujem budućnosti s hrvatskom reprezentacijom. Bez obzira što smo već postigli čudesne uspjehe, imam veliku strast i ambiciju nastaviti raditi s Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova”, izjavio je Dalić.

(klix.ba)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.