RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Ovog vikenda se održava Peti memorijalni turnir “MIRZA TRUMIĆ”

Ovog vikenda, 18. i 19. ožujka, na školskom igralištu JU Devete osnovne škole Maoča održava se, peti po redu Memorijalni turnir u malom fudbalu “Mirza Trumić”, kojim se obilježava sedma godišnjica Mirzine smrti.

Na turniru se natječe 20 ekipa, a sva prikupljena sredstva od kotizacija, zainteresiranih sponzora turnira kao i dobrovoljnih donacija bit će usmjereni u Fondaciju “Mirza Trumić”, za liječenje djece oboljele od malignih i drugih bolesti.

“Ovo je jedan jako važan događaj za našu zajednicu i ima podršku Vlade Brčko distrikta, kao i bivšeg gradonačelnika Eseda Kadrića koji je dao podršku našoj Fondaciji ‘Mirza Trumić’. Na turniru su sudjelovali i ‘Grunfovi’ i Enduro Klub Dirt & Loud – Majevica. Ovim putem zahvaljujem se našoj Maoči i gradu Brčko na podršci, kao i našem Udruženju žena ‘Badarke'”, kazala je u ime organizatora Selma Trumić.

“Humanitarnom pričom pomažemo djeci oboljeloj od karcinoma. Naš turnir nije za nagradu, naš turnir je za život”, istaknula je Trumić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.