RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

ŽOK „Lami“ Brčko apsolutni prvak 1. lige i član Super ženske lige OSF BiH

Brčko je bio i ostao grad odbojke ženske i muške. Rezultati, titule i trofeji potvrđuju i pravi su argumenti da je odbojka sport broj jedan u gradu na desnoj obali Save.

Najnovije iz svijeta brčanske odbojke je uspjeh ŽOK „Lami“ Brčko. Mlade i perspektivne odbojkašice su potvrdile svoju vrijednost u 1. ligi Odbojkaškog saveza Federacije BiH. Bez izgubljene utakmice u ligi su prvakinje. No, kako se igra u skupini „sjever“ gdje je prvak „Lami“ i „Jug“ gdje je prvak „ŽOK Breza 1934“ iz Breze, propozicije nalažu da prvaci liga u međusobnom doigravanja odluče tko je prvak.

„Lami“ je na gostovanju u Brezi i u uzvratnoj utakmici u Brčkom pobijedio sa po 3 : 0 i izborio titulu prvaka lige. Ceremonija proglašenja je bila u dvorani brčanske Gimnazije. Pobjednički pokal i zlatne medalje je ŽOK-u „Lami“ Brčko uručio Alija Fatić, dopredsjednik OS BiH, a Admira Ramić, savjetnica u kabinetu Gradonačelnika je uručila srebrene medalje i pehar ŽOK „Breza 1934.“ iz Breze. Ovaj čin je aplauzom ispratilo 350 gledatelja ove nezaboravne utakmice. „Lami“ se sa titulom prvaka vinuo i u Super žensku ligu Federacije BiH u kojoj će igrati i Breza, ali u posebnoj skupini.

Za ekipu „Lamija“ Brčko ove dvije utakmice je ekipa trenerskog tandema braće Elvisa i Eldina Tatarevića su znalački odigra: Elma Osmanović, Teodora Milić, Suzana Stjepanović, Lejla Rejzović, Nejra Bećirović, Gorana Šarić, Azra Šadić, Ajna Ibrahimbašić, Anđela Radoš, Anđela Marojević,Amina Musić, Tijana Stokanović i Milica Gavrić. Treneri: Elvis i Eldin Tatarević i kompletna Uprava kluba.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sporazum brčanskih Ženskih odbojkaških klubova „Bimal – Jedinstvo“ i  „Lami“

Radio Brčko

ŽOK „Lami“ Brčko na vrhu tablice

Radio Brčko

ŽOK „Lami“ Brčko – ŽOK „Mikasa“ Tuzla 3:2

Radio Brčko