RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

ŽOK „LAMI“ Brčko – zalet do nove titule prvaka Super lige

Školska sportska dvorana V Osnovne škole u Brčkom bila je krcata djevojčicama koje treniraju pod vodstvom gospodina Edvina Tatarevića.

„Do kraja ovog mjeseca ćemo vježbati, a tada će sve selekcije našeg kluba dobiti odmor koji su zaslužile. Ovdje je 18 seniorki, 40 kadetkinja, 45 pionirki i 30 predpionirki. Imamo korektan i odličan odnos sa roditeljima. U klubu sam 5 godina radio sam sa svojim bratom Eldinom koji je otišao u Njemačku na rad, a veliku pomoć nam je pružio iskusni prof. Sulejman Dervišević. Zatim je klub angažirao iskusnu reprezentativku i trenericu prof. Marinu Vidaković. U Super ligi Federacije, skupini sjever, smo osvojili sa samo jednim porazom prvo mjesto koje nas je dovelo do kvalifikacija za ulazak u Premijer ligu BiH.

Ekipa iz Sarajeva je bila uspješnija i izborila mjesto u elitnoj ligi BiH odbojke. Iz našeg kluba je otišla gospođa Vidaković. Mi ćemo u kolovozu nastaviti pripreme za sezonu koja nas čeka. Imamo igrački potencijal uz očekivana osvježenja ekipe“, rekao nam je trener Edvin Tatarević.

Tekst i fotografije: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.