RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Zvezda pala u Bernu, bez evropskog proljeća u Beogradu

Foto: X/FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Bernu od ekipe Jang Bojsa sa 2:0, u petom kolu grupne faze Lige šampiona. Samim tim, crveno-bijeli su izgubili sve šanse da se plasiraju makar i u nokaut fazu Lige Evrope, i svoju ovogodišnju evropsku priču završiće kao četvrtoplasirani u grupi.

Ipak, koliko god djelovalo da je Jang Bojs bio bolji, treba istaći da su crveno-bijeli zaslužili makar jedan postignut gol, ako ne i više od toga, s obzirom na propuštene prilike.

Dobro je Zvezda otvorila meč, što se vidjelo i u prvih nekoliko minuta, kada su izabranici Baraka Bahara imali nekoliko odličnih prilika. Međutim, kako to obični i biva kada se ne iskoriste prilike, u ovom slučaju ziceri, kazna obično brzo dođe.

Pravi “hladan tuš” za aktuelnog šampiona Srbije. Imao je Jang Bojs korner, a Loris Benito se najbolje snašao u gužvi i šutirao na drugoj stativi, Glazer je uspio da zakači loptu, ali je ona od nesrećnog Koste Nedeljkovića završila u mreži crveno-bijelih.

Potom, Blum je dobio loptu u kaznenom prostoru, namjestio se i iskosa šutirao, lopta je prošla kroz “more” igrača pred golom, a potom i ispod ruku Glazera, i završila u mreži beogradskog tima.

Imala je Zvezda priliku do odlaska na pauzu, kada je Hvang šutirao sa distance, ali samo preko gola.

Na pauzu se otišlo, sa ispostaviće se, konačnim rezultatom.

Ovime je završena crveno-bijela egzibicija u Ligi šampiona, ostaje još taj meč protiv aktuelnog šampiona Mančester sitija, a Baharovi izabranici će se nadati da u posljednjem meču mogu da izbjegnu katastrofu.

Izvor: Nezavisne

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.