RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoStranačke aktivnosti

Akcija darivanja krvi u Brčkom: Krv je lijek, a čovjek je jedini izvor krvi kao lijeka

Organizacija Saveza za bolju budućnost već tradicionalno organizuje humanitarnu akciju davanja krvi.

S obzirom na teško stanje u kojem se nalaze naši građani, zalihe krvi bile su na nezavidnom nivou, te je u organizaciji brčanskog SBB-a, a u saradnji sa brčanskom Socijalističkom partijom, te Organizacijom Narod i pravda Brčko distrikta BiH, organizovana akcija humanitarnog davanja krvi.

„U posljednjem periodu primijećeno je da je potražnja krvi velika, a na ovaj način smo se jednim malim dijelom potrudili da olakšamo našim sugrađanima potražnju za istim“, kazala je predsjednica OO SBB Brčko, Ina Pamukčić.

Iz brčanskog NiP-a su poručili da se „u ovim teškim vremenima moramo potruditi da pomažemo jedni drugima, a ovo je jedan od vidova pomoći. Krv je lijek, a čovjek je jedini izvor krvi kao lijeka“.

Socijalistička partija Brčko distrikta rado se odazvala akciji uz poruku da „krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor toga lijeka jest čovjek – davalac krvi.”

Amer Čaušević, dugogodišnji davalac krvi je kazao da je krv najskuplja tekućina koja se ne može proizvesti i iz toga predstavlja posebnu satisfakciju kada sa ovim djelom uspiješ spasiti nekome život.

Related posts

SBB čestita Novu godinu svim građanima Brčko distrikta

Radio Brčko

Brčanski SBB prekida održavanje predizbornih skupova u zatvorenom prostoru

Radio Brčko

NiP Brčko: U nedjelju humanitarni turnir za djecu oboljelu od malignih oboljenja

Mirsad Arnautović