RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoStranačke aktivnosti

СП, СДС И ДНС ЈЕДНОГЛАСНИ: Не смијемо се дијелити и брукати пред херојима

Данас у 15 часова у брчанском насељу Ражљево представници Социјалистичке партије, СДС-а и Демократског народног савеза поклонили су се сјенима погинулих бораца одбрамбено – отаџбинског рата, Војске Републике Српске и овом приликом положили вијенце на Споменик, постављен у њихову част.

Након тога, у 15.30 часова представници ове три политичке партије, положили су вијенце на споменик легендарном команданту Бошку Перићу Пеши, чији се споменик налази на гробљу у овом насељу.

Остаје нејасно због чега је протокол за данашњу организацију промијењен, а да организатор није о томе обавијестио јавност и све делегације. Тако да је дио делегација полагао вијенце раније током дана.

У делегацији Социјалистичке партије били су посланици, Боро Ристић и Милијана Симић. Након одавања почасти и полагања вијенаца, Боро Ристић је изјавио: “Поносимо се нашим борцима и одајемо им почаст, као и Бошку Перићу Пеши, команданту специјалне јединице. Ово је дан када се сјећамо наших погинулих који су дали животе за одбрану и стварање Републике Српске и српски народ. Морамо их се увијек сјећати. Нека им је вјечна слава.”

Ратко Стјепановић, члан главног одбора СДС-а истакао је: Непријатно сам изненађен промјеном протокола о којој нас нико није обавијестио. Данас смо по позивници дошли на парастос и положили цвијеће погинулим борцима војске Републике Српске и команданту специјалне јединице Бошку Перићу Пеши заказаном у 15 и 15:30 часова. Слава нашим борцима. “

Члан општинског одбора и делегације СДС-а, Деспот Вуковић, видно је био потрешен односом организатора: “Откако се обиљежава овај дан,сваке године био сам лично присутан. Жао ми је због погинулих бораци пред којима данас вјечно захвални стојимо. Ако је организатор промијенио сатницу, о томе нас је морао обавијестити”.

Делегацију ДНС-а чинили су: предсједник ОО Загорка Буркановић, потпредсједник Ана Стоиљковић, предсједник Организације младих Далибор Петровић и потпрдсједнице Организације жена Бојана Самарџић и Татјана Пудић.

Овом приликом, Загорка Буркановић изјавила је: “Оно што чинимо за живота одјекује у вјечности. Колико се сјећамо прошлости и наших див јунака. као што је командант Пеша и наших славних бораца који су створили Републику Српску, толико ћемо и ми постојати као народ у будућности. Слава им и вјечно хвала.”

21.07.2021.

Napomena: „Radio Brčko“ se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljaoci.

Related posts

Brčko: Saopštenje kluba poslanika “Naroda i Pravde”

Radio Brčko

Успоставити законодавни оквир за регулисање и контролу цијена на територији дистрикта

Radio Brčko

Saopštenje Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge

Radio Brčko