RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Australija: Porodila se dvanaestogodišnja djevojčica

Dvanaestogodišnja djevojčica rodila je dijete, pošto je sa samo jedanaest godina ostala u drugom stanju i izazvala koordinirani odgovor zdravstvenih vlasti.

Djevojčica se porodila u bolnici u Pertu ranije ovog mjeseca i postala jedna od najmlađih majki u istoriji Australije. Gradski odbor nije htio da komentariše ovaj slučaj, ali je priznao da on iziskuje zajedničku podršku.

“Potreban je koordinirani odgovor od državnih vlasti i agencija za podršku u kratkoročnom i dugoročnom vremenskom periodu, kako bi se postigla dobrobit svih pogođenih strana”, izjavili su iz odbora za lokalne medije.

“Gradski odbor, policija i Odeljenje za zdravstvo zajedno rade u interesu svih zainteresovanih strana”, dodaje se u saopštenju.

Sagovornica Džeki Tang navodi da se istražuje da li je seksualno zlostavljanje uzrok trudnoće.

“Ako je potrebno, stvar će biti upućena policiji na dalju istragu i biće obezbeđena odgovarajuća podrška za devojčicu”, istakla je ona.

Od 1980. godine registrovano je dvanaest porađaja majki od dvanaest godina starosti – najmlađe godine u kojima je neko na svet doneo dete – stoji u izveštajima Odeljenja za zdravstvo.

Godine 2017. registrovani su porađaji devojčica od trinaest godina ili mlađih, sedam od četrnaestogodišnjakinja i dvadeset jedan tinejdžerki od petnaest godina starosti.

Izvor: Srbija Danas

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Australija: Nakon poništenja odluke o ukidanju vize, Đoković izašao iz hotelske izolacije i odradio prvi trening

Radio Brčko

Nova australska vlada ima 13 ministrica

Radio Brčko

Sud u Australiji proglasio medije odgovornim za komentare čitatelja na Fejsbuku

Radio Brčko