RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Ericsson kupuje američku tvrtku za više od 6 milijardi dolara

Izvor: EPA

Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson objavio je da je dogovorio kupnju američke tvrtke Vonage za komunikacije u oblaku za 6.2 milijarde dolara.

Vonage proizvodi sučelje za programiranje aplikacija (API) koje omogućuje “komunikaciju” softvera različitih proizvođača, a posluje u sektorima kao što su zdravstvo, financije, obrazovanje i transport. Švedska tvrtka platit će za Vonage 21 dolar po dionici, što odgovara cijeni od 6.2 milijarde dolara.

Dogovor spada među najveće u povijesti Ericssona, a nadovezuje se na prošlogodišnju kupnju Cradlepointa za 1.1 milijardu dolara koji mu je osigurao pristup alatima za povezivanje uređaja na internetu preko mobilne mreže 4G ili 5G.

Transakcija bi trebala biti gotova iduće godine

“Vonage je komplementaran onome što smo do sada izgradili u poduzeću. I Cradlepoint je bio veliki korak u razvoju Ericssona”, rekao je glavni izvršni direktor Carl Mellander za Reuters.

Vonage je u 12-mjesečnom razdoblju do kraja rujna ostvario prihod od 1.4 milijarde dolara, uz maržu prilagođene dobiti prije kamata, poreza i amortizacije (EBITA) od 14 posto i slobodni novčani tok od 109 milijuna dolara. Imaju više od milijun registriranih programera i više od 120.000 poslovnih korisnika.

“Programeri stvaraju čaroliju, koristeći Vonage platformu za kreiranje aplikacija za razna poduzeća”, objasnio je Mellander. Transakcija bi trebala biti zaključena u prvoj polovici 2022., pod uvjetom da dobije zeleno svjetlo dioničara i regulatora.

Izvor: www.index.hr

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.