Svijet

Evropska agencija za lijekove odobrila vakcinu “Moderna”

Evropska agencija za lijekove /EMA/ odobrila je danas vakcinu protiv kovida 19 kompanije “Moderna” u vrijeme kada države ubrzavaju imunizaciju stanovništva.

Poslije odobrenja koje je dala EMA, konačnu odluku donosi Evropska komisija. Očekuje se da će ona biti donesena u najkraćem roku.

U Evropskoj uniji ranije je odobrena upotreba vakcine kompanija “Fajzer” i “Biontek”.

Ema je saopštila da se “Modernina” vakcina daje u dvije doze u razmaku od 28 dana.

Vakcina je preporučena za upotrebu kod osoba starijih od 18 godna, a EMA navodi da će “Moderna” nastaviti da dostavlja rezultate iz glavnog testiranja vakcine, koje i dalje traje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button