RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Kina: Izvršena smrtna kazna nad muškarcem koji je ubio devet učenika

Kina je danas izvršila smrtnu kaznu nad muškarcem koji je u aprilu ubio devet učenika i povrijedio još 11 u napadu nožem u srednjoj školi u centralnoj provinciji Šandži, saopšteno je iz pravosuđa.

Žao Zevei osuđen je na smrt u julu po optužnici za ubistvo i napad na 19 učenika 27. aprila.

Smrtna kazna sprovedena je u okrugu Miži nakon što ju je odobrio Vrhovni sud, saopšteno je iz suda u gradu Julin.

Žao je izjavio da je donio noževe u svoju bivšu školu jer je bio frustriran neuspjehom u životu i maltretiranjem koje je trpio dok je pohađao ovu obrazovnu ustanovu, dodaje se u saopštenju.

Vrhovni sud u obrazloženju odluke navodi da su njegovi motivi “sramni”, a metode naročito okrutne.

Ovakvi zločini u Kini se dešavaju rjeđe nego u ostalim zemljama, djelimično zbog stroge kontrole nad oružjem i jakih mjera obezbjeđenja u velikim gradovima. U posljednjih nekoliko godina dogodila se serija napada noževima i sjekirama, uključujući jedan u Pekingu ove godine.

Izvor: www.srna.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Kina prekida finansiranje gradnje termoelektrana u inozemstvu

Radio Brčko

Tetovirani fudbaleri neće moći igrati u Kini

Radio Brčko

Promjena natalitetne politike: Kina dozvoljava troje djece po jednoj porodici

Radio Brčko