RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Најспорији интернет на свијету у Туркменистану

Туркменистан је рангиран као земља са најспоријим интернетом на свијету, а корисницима је за преузимање филма потребан готово цијели дан, пренио је Радио Слободна Европа (РСЕ).
Британски сајт је у извјештају о брзини широкопојасног приступа интернету широм свијета у 2021. навео да је Туркменистан, са брзином интернета од 0,50 мегабајта у секунди (Мбпс), најспорији од 224 земље обухваћене истраживањем.

За преузимање пет гигабајта требало је нешто више од 22 сата и 34 минута.

Тај податак изоловану државу у централној Азији ставља чак и иза ратом разорених земаља као што су Јемен, Јужни Судан, Сомалија и Авганистан у погледу брзине интернета, показало је истраживање.

Туркменистанска влада појачала је контролу над приступом информацијама посљедњих година у покушају да обузда поруке која долази из земље о тешкоћама људи. Истовремено је блокирала све информације које долазе из иностранства у којима се критикују тамошње власти.

У источној Европи, три земље с највећом просјечном брзином интернета биле су Мађарска, Румунија и Словенија.

На Балкану најспорији интернет је забиљежен у Сјеверној Македонији, Албанији и на Косову, навео је британски сајт.

Сајт је навео и да је листа направљена послије више од 1,1 милијарде тестова брзине спроведених током 12 мјесеци, до 30. јула.

– Иако земље које се налазе на дну листе и даље пате од екстремно лоших брзина, бројке за 2021. показују да се ситуација побољшава – оцијенио је сајт.

Извор: rtrs.tv

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Poreska uprava Brčko: Pozivaju se poreski obveznici da poreske prijave predaju putem interneta

Radio Brčko

Велика понуда предмета са Титовим ликом на интернету, цијене од 50 до 10.000 КМ

Radio Brčko

U Singapuru internet najbrži, u BiH skoro pa najgori u regiji

Radio Brčko