RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Nizozemska šalje Covid pacijente na liječenje u Njemačku

Nizozemska je u utorak počela da pacijente oboljele od COVID-19 šalje preko granice u Njemačku na liječenje kako bi ublažila pritisak na svoje bolnice koje su prepune zaraženih koronavirusom.

Jedan pacijent je u utorak prebačen kolima hitne pomoći iz Rotterdama u bolnicu u Bochumu, a drugi će biti prebačeni kasnije tokom dana, saopćile su zdravstvene vlasti.

Broj pacijenata oboljelih od COVID-19 u nizozemskim bolnicama posljednjih je sedmica narastao na najviši nivo od maja i očekuje se da će se dalje povećati.

Njemačke bolnice ukupno su ponudile 20 kreveta za pacijente iz Nizozemske, nakon što su i ranije primali oboljele iz te zemlje.

Planovi nizozemske vlade da uvede dodatne mjere za suzbijanje virusa, koje su  uzrokovale višednevne nereda koji su počeli u petak. Uhapšeno je oko 170 demonstranata širom Nizozemske.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Saopštenje ambasadora zemalja-članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira i Odbora šefova vodećih međunarodnih organizacija o situaciji u vezi s Covidom-19 u BiH

Radio Brčko

Njemačka i Velika Britanija blokirane zbog snijega

Radio Brčko

Medicinsko osoblje sa zapadnog Balkana čini četvrtinu inostranih medicinskih radnika u Njemačkoj

Radio Brčko