RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Новосибирски Малдиви – језеро популарно за фотографисање у ствари токсично

Izvor: Instagram/Food_nsk

Тиркизно руско језеро због своје љепоте добило је и надимак “Новосибирски Малдиви”.

Овај призор на хладном сјеверу је привукао пажњу многих, а нарочито инфуенсера који су били у потрази за савршеном сценографијом за фотографисање.

Сви су се питали у чему је тајна прекрасне тиркизне боје воде, а мало ко је знао одговор. Да су га знали, вјероватно му се не би ни приближавали.

Испоставило се да је прекрасно језеро заправо токсично. У њега се уливају хемикалије из оближње електране – на крају крајева, језеро је управо зато и направљено.

Електроненергетска компанија одговорна за ситуацију позвала је људе да се не приближавају води, као и да се нипошто не купају у њој. Како кажу, није отровна, али није ни сигурна.

Умјесто да је ово упозорење демотивисало људе, оно их је само још више привукло. Неки су се одважили да се окупају у језеру, па су добили осип који није пролазио недјељама.

Други се фотографишу на обалама са сигурне удаљености, али потврђују да се осјећа специфичан, чудан мирис. А има и оних који редовно долазе на пикник.

Докле год не постоји службена забрана приступа, људи ће очигледно упркос упозорењима долазити.

Извор: www.nezavisne.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.