RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Plan ubiranja poreza na nekretnine ostvaren 94 posto

Prema riječima nadležnih u Poreskoj upravi Brčko distrikta, plan ubiranja poreza na nekretnine od 1,6 miliona KM u prošloj godini ostvaren je u iznosu od 94 posto, što se može smatrati zadovoljavajućim rezultatom.

Direktorica Poreske uprave Brčko distrikta Tatjana Mihajlović za Radio Brčko je kazala da je u poređenju sa istim periodom iz 2020. godine ostvaren veći prihod od ubiranja poreza na nekretnine za 118 posto.

Tatjana Mihajlović

„Preostalih šest procenata prihoda od poreza na nekretnine za 2021. godinu biće realizovan do kraja januara“, kazala je Mihajlović i pojasnila da je minimalno procentualno odstupanje kod ubiranja poreza prouzrokovano disrtibucijom rješenja jer samo dva kurira vrše taj posao, a radi se o fizičkom obilasku oko 35.000 domaćinstava na teritoriji Brčko distrikta.

Mihajlović je dodala da se svi oni građani koji nisu zaprimili rješenja za plaćanje poreza po osnovu nekretnina, mogu javiti u Poresku upravu Brčko distrikta, preuzeti svoja rješenja i izmiriti svoje poreske obaveze. Ove godine kod ubiranja poreza na nekretnine, a u dijelu distribucije rješenja, pristupiće se novoj praksi kod dostavljanja računa dužnicima poreza.

„Poreski obveznici koji žive van Brčko distrikta javljaju se na vrijeme i vrlo su revnosni kod izmirivanja svojih poreskih obaveza, na način da su se javljali lično u prostorije Poreske uprave gdje su im rješenja o porezu direktno uručivana“, zaključila je Mihajlović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: У току је подношење захтјева за остварење права на поврат пореза на доходак

Vladimir Matijević

Наплата прихода Пореске управе у 2020. години 50% мања у односу на 2019. годину

Дејана Крстић

Brčko: Za povrat poreza na dohodak 428. 372 KM

Suvad Alagić