RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Oko 200 migranata vraćeno sa bugarske granice, a 15 privedeno

Oko 200 migranata, uglavnom afganistanskih državljana, vraćeno je sa bugarske granice, a između 10 i 15 njih je privedeno, rekao je potpredsjednik Vlade za javni red i sigurnost i ministar unutrašnjih poslova Boyko Raškov tokom svog izlaganje u parlamentu u četvrtak o migrantskoj krizi.

– Situacija se prati svakodnevno. Bugarska blisko koordinira s Turskom i Grčkom u njihovim nastojanjima da se odupre pritisku migranata na granici, a saradnja između graničnih vlasti u ovoj je fazi zadovoljavajuća – rekao je Raškov.

Prema njegovim riječima, pokušaji migranata da pređu granicu vozilima predstavljaju veliki problem jer zahtijevaju temeljnu provjeru svih vozila od strane graničnih vlasti. To usporava promet na granici i šteti privredi, objasnio je Raškov.

Unutar Ministarstva unutrašnjih poslova osnovana je jedinica za prikupljanje informacija sigurnosnih službi. Jedinica analizira podatke i pomaže vladi da pravovremeno reaguje, prenosi BTA.

– Sve su službe u pripravnosti, njihovi su napori koordinirani, a informacije su na jednom mjestu – rekao je Raškov.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Od početka godine više od 4.800 pokušaja nezakonitog prelaska granice BiH

Radio Brčko

Brčko: Tokom godine u Brčkom registrovano 68 migranata

Suvad Alagić

Više od 600 migranata smješteno u Ušivak i Blažuj

Radio Brčko