RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Produžena humanitarna pauza u Pojasu Gaze

Izraelska vojska je nekoliko minuta prije kraja “humanitarne pauze” u Pojasu Gaze objavila da je pauza produžena za dan.

“U skladu sa naporima posrednika, nastavit će se oslobađanje zarobljenika i obustava operacija u skladu sa uslovima okvira”, navela je izraelska vojska.

I Hamas je objavio da je odlučeno da se “humanitarna pauza” produži za jedan dan.

Katar, koji posreduje između Izraela i Hamasa, takođe je objavio saopštenje u kojem potvrđuje da je “humanitarna pauza” produžena.

Majid Al-Ansari, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Katara, rekao je da je humanitarna pauza produžena za još jedan dan pod istim uslovima.

Četverodnevna humanitarna pauza u kojoj je posredovao Katar stupila je na snagu u petak, a privremeno je zaustavila izraelske napade na Pojas Gaze i uključila oslobađanje Izraelaca od strane Hamasa u zamjenu za oslobađanje Palestinaca iz izraelskih zatvora od strane Izraela.

Katar je kasno u ponedjeljak objavio sporazum o produženju početne četverodnevne pauze za još dva dana, a sada je dodatno produžena za još 24 sata.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.