RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Šerijatska policija u Nigeriji uništila skoro 4 miliona flaša piva

Gotovo 4 miliona flaša piva uništeno je u Nigeriji pomoću buldožera, a ovu akciju je obavila nigerijska vjerska policija u gradu Kanu u istoimenoj državi.

Buldožerima su uništene ukupno 3.873.163 flaše piva u vrijeme kada je vjerska policija intenzivirala svoje aktivnosti na suzbijanju zabranjenog alkoholnog pića. Uništavnaje flaša su obavili pripadnici šerijatske policije pod nazivom Hisah na otvorenom prostoru u selu Tudun Kalebawa.

Buldožeri su prelazili preko flaša, a prisutni među kojima su bili zvaničnici vjerske policije su uzvikivali “Allahu Akbar”.

“Kano je šerijatska država u kojoj su prodaja, konzumiranje i posjedovanje alkoholnih supstanci zabranjeni. Ovo je pokazatelj da mi pobjeđujemo u ratu protiv droge i svih opojnih sredstava”, izjavio je šef Hisbaha Haruna Ibn Sina.

Nakon uništavanja flaša je alkohol zapaljen, a vatra je gorjela cijelu noć.

Šerijatska policija ima zadatak da provodi šerijat u državi koja graniči s regijama u kojim vladaju ekstremisti.

Uništeni alkohol se prikupljao mjesecima od krijumčara koji su ga pokušali prokrijumčariti s juga gdje živi kršćanska većina.

Nakon pada diktature u Kanu i drugim muslimanskim državama uveden je šerijat, a prodaja ili konzumiranje alkohola se kažnjava sa 80 udaraca bičem.

Izvor: www.klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Nigerija: Radnici bili zaključani u fabrici za vrijeme pandemije kako bi neprestano radili

Radio Brčko