RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Талибанске власти заинтересоване за набавку руских вакцина

Талибанске власти у Авганистану заинтересоване су за набавку руских вакцина против вируса корона, изјавио је министар здравства у привременој влади Каландар Ибад.

Он је нагласио да је талибанима вриједно све што помаже борби против пандемије и јача здравље грађана Авганистана.

“Заинтересовани смо за набавку вакцина од Русије, као и из било које друге земље која жели да нам пружи подршку у том пољу”, рекао је Ибад.

Ибад је упозорио да је ситуација са вирусом корона у Авганистану озбиљна, те да је стопа смртности била екстремно висока у посљедња три или четири мјесеца.

Према његовим ријечима, највећу забринутост изазива ширење соја вируса корона који се појавио у Индији, јавио је ТАСС.

Ибад је подсјетио да се ситуација у Авганистану поправила и смртност је смањена након суспендовања редовних путничких летова и затварања граница са сусједним земљама.

“Водимо релевантну статистику, која нам омогућује да извучемо такве закључке”, истакао је Ибад.

Он је напоменуо да САД нису обезбиједиле довољно вакцина Авганистану као што је то обећано током преговора талибана и америчких дипломата у Дохи 9. октобра.

“Нове пошиљке вакцина нису стигле након повлачења војске САД из Авганистана. Међутим, сачували смо дио доза које смо раније добили и спремни смо да их употријебимо, а очекујемо да добијемо и вакцине које је Кина обећала као хуманитарну помоћ”, додао је Ибад.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Kina protiv uvođenja sankcija talibanima

Radio Brčko

Талибанске власти у Авганистану поново почеле са издавањем пасоша

Radio Brčko

Талибани увели забрану шишања и бријања

Radio Brčko