RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Uncategorized

Najveći broj zahtjeva migranata za azilom unutar EU bilježi se u Njemačkoj

Broj podnositelja zahtjeva za azilom u Njemačkoj se u prvih devet mjeseci 2021. naglo povećao, a najveći broj podnesenih zahtjeva za azilom unutar Evropske unije bilježi se upravo u toj zemlji.

Prema istim podacima, na Njemačku otpada 28.4 posto svih zahtjeva za azil podnesenih u prvih devet mjeseci ove godine na području Evropske unije. Iza Njemačke slijedi Francuska s 20, Španjolska s 11 te Italija s 8 posto podnesenih zahtjeva za azilom.

Na dnu ljestvice zemalja po broju zahtjeva za azilom nalazi se Mađarska, gdje je u prva tri kvartala 2021. predano 30 zahtjeva za azilom.

Najveći broj podnositelja zahtjeva za azilom dolazi iz Afganistana i Sirije, iza kojih slijede Pakistan i Irak.

Prošle godine je, očito zbog utjecaja pandemije na migracijske tokove, naglo opao broj podnositelja azila u Evropskoj uniji. 2019. je zabilježeno 612.000 zahtjeva.

Izvor: www.klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Njemačka možda neće moći isporučiti željeni broj cjepiva

Radio Brčko

Njemačka: Vakcina protiv koronavirusa svima do 21. septembra

Radio Brčko

У Њемачкој данас одобрене нове мјере за сузбијање рекордног броја инфекција

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!