RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Svečanost otvaranja XIX Međunarodnog Bajramskog turnira u malom nogometu danas u 17 sati

Danas u 17 sati svečanost otvaranja XIX Međunarodnog Bajramskog turnira u malom nogometu „Brčko 2021./2022.“ u dvorani JU „Ekonomska škola“ u Brčkom

76 EKIPA U SEDAM KATEGORIJA

Poslije prijavljivanja ekipa održano je izvlačenje parova sudionika na turniru. Mevludin Mahmić, predsjednik Takmičarske komisije je izjavio: „Na turniru će sudjelovati 76 ekipa u ovim kategorijama: seniori 20, veterani 9, juniori 13, kadeti 9, pioniri 12, pjetlići 8 i osam ekipa djevojaka u okviru turnira  memorijala “Dževad Bekić – Džeko“.

Nagradni fond turnira je 10.000 KM za seniore 1. mjesto 4.000 KM, 2. mjesto 2.000 KM i 3. mjesto 1.000 KM. Najuspješnije ekipe će primiti pehare, diplome, a pojedinci nagrade. Pokrovitelj turnira je Vlada Brčko distrikta BiH. Tehnički organizator turnira je MNK „Klanac“ Brčko.“ Turnir se igra od 26. 12. 2021. do 05. 01. 2022. po Futsal pravilima. Danas 26.12.2021. u 17 sati gradonačelnik Edsed Kadrić će na prigodan i svečan način turnir proglasiti otvorenim u dvorani JU Ekonomske škole u Brčko distriktu BiH.

Prije svečanog otvaranja turnira odigrati će se od 14,15 sati četiri utakmice kadeta i jedna seniora, a poslije otvaranja još sedam utakmica. Posljednja utakmica večeras će početi u 20,50 sati.

Tekst i foto arhiva: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Održan Bajramski turnir u šahu

Radio Brčko

Foto Bajramski turnir u malom nogometu

Radio Brčko

U Pekingu danas svečano otvorenje Zimskih olimpijskih igara

Radio Brčko