RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Akcija “Kajak”: Uhapšene dvije osobe u Bratuncu zbog krijumčarenja migranata

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH policijski službenici SIPA-e, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal Republike Srbije i policijskim službenicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Srbije, realizovali su akciju kodnog naziva “Kajak”, u kojoj su na području Bratunca lišene slobode dvije osumnjičene osobe.

U ovoj akciji, do sada, na području obje države lišeno je slobode 9 osumnjičenih lica. Tokom rada na predmetu podršku je pružio i Policijski centar Jugoistočne Evrope – SELEC.

Dvije osobe su slobode lišene zbog postojanja osnovane sumnje da su kao članovi grupe za organizovani kriminal, koja je organizovana radi prebacivanja ileganih migranata iz Srbije u BiH i dalje prema zemljama EU, počinili krivično djelo organiziranje grupe ljudi ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata.

Izvršenim pretresom privremeno su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz o izvršenju krivičnih djela u krivičnom postupku.

Radi se o istrazi Tužilaštva BiH protiv osoba osumnjičenih da su u sadejstvu sa osobama iz Srbije organizovali krijumčarenje većeg broja ilegalnih migranata sa područja Srbije, preko vodene granice na rijeci Drini na teritoriju BiH, čime se značajno ugrožava sigurnost i usložnjava situacija sa ilegalnim migrantima u BiH.

Rad na operativnoj akciji “Kajak” se nastavlja.

Izvor: https://www.klix.ba

Foto: Ilustracija/Internet

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Спријечено кријумчарење 16 држављана Ирака

Radio Brčko

Na području Viteza, Zenice i Sarajeva SIPA uhapsila osam osoba

Radio Brčko

Brčko: Podignuta optužnica protiv dvoje uhapšenih u akciji ŠKORPION (Foto/Video)

Suvad Alagić