RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Počele pripreme šampiona BiH OK „Mladosti“ Brčko

Na Gradskom stadionu u Brčkom, već po tradiciji, pripreme višestrukog odbojkaškog šampiona OK „Mladost“ Brčko počinju na ovom stadionu. Ove su počele minutom šutnje u znak sjećanja na nedavno preminulog predsjednika kluba Jovicu Savića.

Trener Branko Mišić, njegov pomoćnik, Mirza Keserović izvršili su prozivku igrača u prisutnosti generalnog sekretara Mirsada Keserović i Gavre Rosnić, člana uprave. Mirsad Keserović je zaželio, u ime uprave kluba, uspješan rad. Branko Mišić, trener je upoznao igrače sa planom priprema i održao ovaj prvi trening.

Gospodin Mišić nam je u razgovoru naglasio da je većina igrača ostala u klubu i da je uz uvijek pouzdanog Jovana Delić ovdje i prinovu Luku Šormaz kao pojačanje glavni potencijal za pohod na još jednu titula prvaka BiH, a u rad su uključeni mladi igrači koji su velika nada za ovu i buduće sezone. Klub su napustili Josip Vojak, Nemanja Vidić i Jovan Čendić.

Trener kaže da će se uigravanje održavati jutarnjim i popodnevnim treninzima u Brčkom, pored Gradskog stadiona, u gradskom parku, teretani i dvorani uz moguće odigravanje trening utakmica. Među igračima je bio i brčanski internacionalac Nemanja Božić koji će trenirati sa svojim prijateljima, a zatim odlazi u Saudijsku Arabiju gdje igra za tamošnji prvoligaški klub. Atmosfera je među igračima je primjetna da su se uželjeli treninga i zajedništva.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Počele pripreme šampionske ekipe OK “Mladost”

Radio Brčko

Пет Брчанки из Репрезентације БиХ почеле припреме за Балканско

Admir Kadrić

Bosanskohercegovački teniseri uspješno završili pripreme za meč Dejvis kupa protiv Tunisa

Radio Brčko