RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Аутопутеви Републике Српске: У предстојећој грађевинској сезони рад на свим новим дионицама

У предстојећој грађевинској сезони у Републици Српској радиће се на свим новим дионицама ауто-путева од Приједора до Раче, изјавио је Срни вршилац дужности директора за техничке послове у “Аутопутевима Републике Српске” Слободан Станаревић.

Станаревић је рекао да ће ускоро бити издата грађевинска дозвола за изградњу ауто-пута Бањалука-Приједор за све локације на којима су ријешени имовинско-правни односи.

“Експропријација је започета у 90 одсто свих парцела, имамо 10 одсто парцела, то је око Омарске и Верића. Пошто је почетак грађевинске сезоне очекујем да ће кинеска компанија `Шангдонг`, која је добила концесију, кренути пуном паром да гради ауто-пут Бањалука-Приједор. Они су већ имали неких радова тамо око Приједора. Имају петљу која им је почетна тачка у Приједору”, нагласио је Станаревић.

Он је додао да се “пуном паром” улази и у изградњу дионице ауто-пута Бијељина -Рача.

“До сада је на траси пробијено око 8,5 километара, урађено у два слоја, сада иде даље пробијање. Очекујем да ће до септембра-октобра, пробити цијелу трасу, односно отворити свих 19 и нешто километара до почетка трасе Бијељина- Брчко која је уговорена”, рекао је Станаревић.

Он је подсјетио да је изградња трасе Бијељина-Брчко недавно договорена, те да ће је градити кинеске компаније заједно са домаћим.

Станаревић је навео да ће у овој грађевинској сезони велико градилиште бити и на локацији дионице Путниково брдо код Добоја.

“Чекамо и грађевинску дозволу за петљу `Аеродром`, изабрали смо извођача. Мислим да би најкасније до 15. априла требали имати грађевинску дозволу и да почну радови”, рекао је Станаревић, објашњавајући да ће се захваљујући тој петљи директно са ауто-пута Бањалука-Градишка моћи доћи до бањалучког Аеродрома.

У предстојећој грађевинској сезони, додаје Станаревић, радиће се и на дионици Брчко-Вукосавље.

“Кинеска фирма која је добила тај посао управо транспортује своју механизацију из удаљених земаља и почеће са ископима. Након тога доћи ће до ангажовања наших фирми на одређеним радовима”, навео је Станаревић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.