RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Avdić: Danas će biti odobrene plaće za zeničke rudare te sistematizacija sa 162 radnika manje

Uprava Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine tokom dana će odobriti sredstva za isplatu plaća te usvojiti novu sistematizaciju radnih mjesta u Rudniku mrkog uglja Zenica- najavio je predsjednik Sindikata RMU Zenica Elvedin Avdić.

Odluke bi, najavljuje, trebao potvrditi i Nadzorni odbor JP EPBiH, koji će zasjedati sutra ili početkom naredne sedmice.

– Nadamo se da će sve biti gotovo do početka sedmice, nakon čega bismo mogli obnoviti proizvodnju, jer radnici ne žele početi s radom dok ne budu isplaćene plaće za august i septembar. Što se tiče sistematizacije, bit će potrebno osigurati sredstva za uvezivanje staža i isplatu stimulativnih otpremnina za 162 radnika, od ukupno 798, koliko ih trenutno imamo zaposlenih – kazao je Avdić.

Zenički rudari obustavili su proizvodnju još 25. septembra, od kada se nalaze u radničkom neposluhu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.