BiH

Banjalučanka osumnjičena da je oštetila “Sarajevo osiguranje” za 1, 1 milion maraka

Banjalučka policija podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj protiv B.G. iz Banje Luke zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Nezvanično Fena sazanje da je izvještaj podnesen protiv Biljane Grujić, zbog sumnje da je za milionski iznos oštetila Sarajevo osiguranje, Filijala Banja Luka.

– Sumnjiči se da je od oktobra 2013. do marta 2015. godine, obavljajući funkciju odgovornog lica osiguranja sa sjedištem u Banjoj Luci, naložila zaposlenim zastupnicima u osiguranju, da na osnovu zaključenih polisa osiguranja od automobilske odgovornosti istovremeno popunjavaju i ugovore o zakupu prostora na vozilima za isticanje reklame osiguranja za novčanu nadoknadu koja se unosila u zaključeni ugovor i kao takva je trebala biti uplaćena na tekuće račune osiguranika-klijenta, što nije rađeno – saopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

Novac,. koji je trebao da bude uplaćen na tekuće račune osiguranika-klijenta, išao je kao akontacija na račun zaposlenih zastupnika, a po nalogu B.G., protivno propisima i poslovanju, knjižen je kao utrošak novčanih sredstava na troškove osiguranja.

Tim je, navode iz policije, nanesena štetu osiguranju u ukupnom iznosu od oko 1.130.370 KM,  za koliko su zaposeni ostvarili protivpravnu imovinsku korist.

Izvor: www.fena.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!