RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Banjaluka: U toku potraga za pedofilom koji je pobjegao iz suda

Foto: Nezavisne novine

Sudska policije Republike Srpske zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS i drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini i dalje traga za Ivicom Miškovićem koji je pobjegao iz banjalučkog Osnovnog suda, rekao je direktor Sudske policije Željko Dragojević.

Dragojević je za Srnu naveo da će, ukoliko ovo lice bude uhapšeno van Bosne i Hercegovine, u skladu sa zakonom biti izručeno Republici Srpskoj, odnosno Sudskoj policiji, nakon čega će biti sprovedeno u Kazneno-popravni zavod Banjaluka.

Osnovni sud u Banjaluci raspisao je juče potjernicu za Miškovićem, koji je pobjegao iz ovog suda neposredno nakon izricanja prvostepene presude zbog obljube djeteta.

Iz banjalučkog Osnovnog suda saopšteno je da je juče javno objavljena presuda optuženom I.M. za četiri krivična djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina i za svako pojedinačno utvrđena kazna zatvora po 14 mjeseci, te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine.

U saopštenju se navodi da je optuženom I.M. produžen i pritvor, koji nakon izricanja presude može trajati do pravosnažnosti presude, a najduže dok ne prođe vrijeme trajanja kazne izrečene u prvostepenoj presudi.

Bjegunac je sproveden u sobu za zadržavanje i dok je čekao otpravak rješenja o presudi nasilno je otvorio prozor i pobjegao.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.