RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

BBI banka i Općina Stari Grad: Povoljna finansijska linija za privrednike

Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo potpisali su ugovor o uspostavljanju povoljne finansijske linije za privredne subjekte sa područja Općine. Riječ je o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima i po subvencioniranoj stopi od 0 posto do 1,50 posto. BBI banka i Općina na ovaj način žele podržati privrednike i olakšati im poslovanje, te pomoći održavanje i povećanje nivoa zaposlenosti.

Općina Stari Grad u saradnji sa BBI bankom već petu godinu zaredom provodi projekat pomoći privrednicima koji posluju na području naše općine i do sada je za te svrhe plasirano više od 2,6 miliona KM, a koristio ih je 31 privrednik iz Starog Grada. Mi kao Općina u tom periodu smo pokrili oko 135.000 KM troškova sufinansiranja profitne marže. Za ovu 2020. godinu smo obezbijedili 25.000 KM za finansiranje profitne marže, a kao i uvijek stojimo na raspolaganju našim privrednicima koji odluče putem ovih kredita poboljšati svoje poslovanje i tu smo da im olakšamo. Posebno, što smo svi svjesni koliko je u ovom momentu važno oživljavanje privrede i poslovanja nakon krize prouzrokovane pandemijom korona virusa “, kazao je općinski načelnik Hadžibajrić i pozvao privrednike da se obrate u BBI banku i iskoriste povoljna finansijska sredstva.

Inače, ovakve subvencionirane linije BBI banka ima i sa drugim općinama i kantonima u Federaciji BiH.

Subvencionirane linije su dobar primjer javno-privatnog partnerstva za podršku malim i srednjim preduzećima. Cijene kapitala na tržištu za mala i srednja preduzeća se kreću u iznosu od 5-10 posto, a sa ovakvim projektima omogućena su im sredstva po stopi od nula posto za kratkoročna i 1,50 posto za dugoročna finansiranja. Obezbjeđenjem povoljnih finansijskih sredstava BBI banka u saradnji sa općinama, kantonima pomaže domaćim kompanijama da održe nivo zaposlenosti i konkurentnost na tržištu. Za realizaciju ovog ugovora  BBI banka je obezbjedila milion i petsto hiljada  KM  i pozivam sve privrednike da apliciraju za  sredstva iz ove linije“, izjavio je Bukvić.

Zainteresovani privrednici više informacija mogu dobiti u poslovnici Ferhadija BBI banke, putem e-mail adresa: ferhadija@bbi.ba i corporate@bbi.ba, ili na brojeve telefona 033/275-289, 253-921, 275-507.

Prijem zahtjeva za finansiranje iz sredstava finansijske linije vršit će se do kraja tekuće godine, odnosno do 31. decembra, 2020. godine, a realizacija zahtjeva u roku od 90 dana od dana prijema zahtjeva.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.