BiH

BiH: Oko 10.000 paketa socijalno ugroženim porodicama od švedskog “Merhameta”

Tokom mjeseca ramazana, “Merhamet” Švedske je osigurao vrijednu pomoć porodicama u Bosni i Hercegovini koje su u stanju socijalne potrebe.

Pomoć se sastojala od 6.550 ramazanskih paketa i 350 bajramskih paketa, čija je ukupna vrijednost oko 150.000 KM, odnosno 750.000 švedskih kruna.

Ovu akciju su podržale partnerske organizacije “Merhameta” Švedske. Humanitarna organizacija “Penny Appeal Australia” (PAA) osigurala je 600 prehrambenih paketa i 350 dječijih bajramskih paketića, a oranizacija “Humanity for all – Australia” (HFA) 900 prehrambenih paketa.

Zajedno sa HO “Merhamet” MDD, odnosno njegovim regionalnim odborima, paketi su podijeljeni u 78 mjesta, uglavnom povratničkim porodicama u Republici Srpskoj.

– Ova pomoć je prikupljena u okviru akcije ‘Iftari’ koju je i ove godine organizirao ‘Merhamet’ Švedske, a koju su podržali brojni Bosanci i Hercegovci koji žive u Švedskoj i koji su, tokom ramazana, željeli pomoći što većem broju socijalno ugroženih građana u Bosni i Hercegovini, većinom povratničkim porodicama u manjem bh. entitetu – kazao je predsjednik “Merhameta” Švedske Fehim Halilović.

Podsjetio je da “Merhamet” Švedske već 20 godina zaredom provodi akciju “Iftari”.

– U 2020. godini, ‘Merhamet’ Švedske, posredstvom akcije Iftari’, osigurao je 5.300 prehrambenih paketa koji su podijeljeni u 70 mjesta u Bosni i Hercegovini. Drago mi je da smo ove godine uspjeli obezbijediti veći broj paketa i tom pomoći obuhvatiti više porodica u Bosni i Hercegovini – naglasio je Halilović.

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac je zahvalio “Merhametu” Švedske na vrijednoj pomoći koju je prikupio za porodice u Bosni i Hercegovini koje su u stanju socijalne potrebe.

– Ovo je još jedna potvrda da je ‘Merhamet’ jedna velika porodica, snažna i respektabilna humanitarna organizacija čija je misija briga o socijalno ugroženim građanima naše zemlje i čuvanje njihovog dostojanstva – kazao je Vrbanjac, saopćeno je iz “Merhameta”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button