RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

BiH: Osvojila devet glasova i ušla u Opštinsko vijeće

Biljana Jović, kandidat Narodnog demokratskog pokreta, ušla je u Opštinsko vijeće Istočnog Drvara sa samo devet glasova.

Njene stranačke kolege Petar Jović i Neđo Jović su imali po osam glasova.

Najviše vijećnika u novom opštinskom vijeću imaće SNSD, njih pet. Ujedinjena Srpska i Zavičajni socijaldemokrati imaće po dva.

Uz već pomenutu Jović iz NDP, jedan mandat osvojio je Demokratski narodni savez.

Mandat načelnice osvojila je Milka Ivanković iz Zavičajnih socijaldemokrata sa 94 osvojena glasa.

Izvor: Nezavisne

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

IOM – Iseljavanje iz Bosne i Hercegovine poprimilo alarmantne razmjere

Radio Brčko

Raste broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH

Radio Brčko

EUFOR: Ne postoji nikakva bezbjednosna prijetnja u BiH

Radio Brčko