BiH

БиХ: Отворити царинску испоставу на прелазу Каменско

Одбор Удружења међународних шпедитера Спољнотрговинске коморе БиХ усвојио је закључак о упућивању иницијативе Мјешовитој комисији за праћење уговора између БиХ и Хрватске о граничним прелазима да се отвори царинска испостава на граничном прелазу Каменско за провођење царинских формалности, те преиспита основаност постојања царинских испостава Томиславград и Ливно.
Истој комисији биће упућена и иницијатива у вези са статусом међународних друмских прелаза за промет путника и робе, укључујући и робу која подлијеже фитосанитарној контроли за граничне прелазе Орашје/Жупања и Каменско/Каменско, саопштено је из Спољнотрговинске коморе.

Поред наведеног, тражи се и утврђивање радног времена од 14 часова сваким даном у сезони и осмочасовно радно вријеме изван сезоне свих инспекцијских органа на граничним прелазима на којима је њихово присуство дефинисано.

“Од уочених проблема, донесени су закључци који се односе на поступање ентитетских инспекцијских органа, Наредби о царињењу роба афроазијског поријекла и обједињеном списку роба гђе у примјени не важе једнака правила”, наводе из Одбора Удружења међународних шпедитера.

Одбор Удружења једногласно је дао подршку свим иницијативама Спољнотговинске коморе које се односе на проблеме задржавања теретних возила на граничним прелазима са Хрватском, додаје се у саопштењу.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!