BiH

BiH: Pokrivenost uvoza izvozom 65,2 odsto

Pokrivenost uvoza izvozom u BiH u periodu januar – jul iznosila je 65,2 odsto, dok je spoljnotrgovinski deficit iznosio 5,625 milijardi KM.

Izvoz iz BiH u ovom periodu iznosio je 10,548 milijardi KM, što je za 37,5 odsto više nego u istom periodu prošle godine, dok je uvoz iznosio 16,174 milijardi KM, što je za 40,2 odsto više nego u istom periodu lani, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Izvoz u zemlje CEFTA iznosio je 1,942 milijarde KM, za 60,7 odsto više nego u istom periodu 2021. godine, dok je uvoz iznosio 1,953 milijarde KM, što je za 33,5 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

Izvoz u zemlje EU iznosio je 7,822 milijarde KM, što je za 36,9 odsto više nego u istom periodu 2021. godine, dok je uvoz iznosio 9,117 milijardi KM ili 31,1 odsto više nego u periodu januar – jul prošle godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button