BiH

U BiH u februaru proizvodnja struje manja za 28,5 odsto

Bruto proizvodnja električne energije u BiH u februaru je iznosila 1.393 gigavat-časa, što je manje za 28,5 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, te manje za 17,19 odsto u odnosu na januar.

U ukupnoj bruto proizvodnji, hidroelektrane su učestvovale sa 31,6 odsto, termoelektrane sa 65,6 odsto, a solarne i vjetroelektrane sa 2,8 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Bruto proizvodnja hidroelektrana u februaru je iznosila 440 gigavat-časova, što je manje za 53,63 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, te manje za 27,27 odsto u odnosu na januar.

Kada je riječ o bruto proizvodnji termoelektrana u drugom mjesecu, ona je iznosila 914 gigavat-časova, što je manje za 5,29 odsto u odnosu na februar 2021, a za 11 odsto manje u odnosu na prethodni mjesec.

Bruto proizvodnja solarne i vjetroelektrane u februaru iznosila je 39 gigavat- časova, što je više za 18,18 odsto u odnosu na isti mjesec lani i manje za 22 odsto u odnosu na januar.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!