RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

BiH: Poplave na području srednje Bosne, najteže u Gladniku pored Nove Bile

Obilne padavine u našoj zemlji uzrokovale su izlijevanje rijeka Lašve, Grlovice i Bile, ali i niza brdskih i planinskih potoka.

Najteža situacija je na području Gladnika u Novoj Biloj, lokalno stanovništvo se i dalje bori s vodom i pokušava izvući vodu iz poplavljenih objekata.

Putna komunikacija je otežana, a na nekim mjestima i u potpunosti prekinuta. Civilna zaštita je na terenu, javlja novinarka BHRT-a, i dodaje kako joj je u kratkom razgovoru općinski načelnik Kenan Dautović rekao da su sve raspoložive snage na terenu.

Obilnije kiše noćas su izazvale poplave na više mjesta u području Lašvanske doline. Mještani ističu kako je jedan od razloga poplava i gradilište brze ceste koja se nalazi u neposrednoj blizini.

Na terenu su predsjednici mjesnih zajednica, predstavnici Općine Travnik i građevinska operativa, a kako navode stanje je teško ali bolje nego sinoć.

Dio stambenih objekata je poplavljen, a trenutno se postavljaju nasipi kako bi drugi objekti bili zaštićeni od plavljenja.

Svi ugroženi mještani su sklonjeni od vode i izmješteni iz poplavljenih objekata. Više i detaljnije u našim informativnim emisijama.

bhrt/foto

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U većem dijelu Hrvatske vodostaji u porastu, očekuju se poplave

Radio Brčko

Sava stagnira, ostale rijeke u koritima

Radio Brčko

Hiljade raseljenih i 41 poginula osoba u obilnim kišama na Šri Lanki i u Indiji

Radio Brčko