RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

BiH: Prihodi UIO u 2019. godini veći za 122 miliona maraka

Prihodi od indirektnih poreza u prva tri mjeseca 2019. godine iznosili su milijardu i 823 miliona KM i veći su za 122 miliona KM ili 7,17 posto u odnosu na isti period 2018. godine kada su bili milijardu i 701 milliona KM, saopćeno je iz Uprave za indirektno oprezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine.

UIO je u prva tri mjeseca 2019. godine privredi vratio 351 milion KM, što je za 32 miliona KM više u odnosu na isti period prošle godine.

Neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima u prva tri mjeseca 2019. godine, a to su država, entiteti i Distrikt Brčko, iznosili su milijardu i 472 miliona KM i veći su za 90 miliona KM u odnosu na prihode koje su sa Jedinstvenog računa korisnici dobili u istom periodu 2018. godine.

Za finansiranje državnih institucija u istom periodu raspoređen je iznos od 181 milioa KM.

Po osnovu posebne putarine za izgradnju autoputeva i izgradnju i rekonstrukciju drugih puteva (0,25 KM), Federacija BiH je dobila dodatnih 46,2 miliona KM, Republika Srpska 30,1 milion KM i Distrikt Brčko 1,6 miliona KM.

Razlika predstavlja rezervu na posebnom računu za putarinu u iznosu od 0,25 KM.

Izvor: FENA

Foto: KLIKS

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

BiH: Prihodi od indirektnih poreza veći za 538 miliona KM, najviše pripada FBiH

Radio Brčko

Real Madrid izgubio 300 miliona eura prihoda zbog pandemije

Radio Brčko

БиХ: Од индиректних пореза 5,259 милијарди КМ прихода

Radio Brčko