RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

BiH: Stručnjaci Ministarstva obrane Republike Hrvatske sutra dolaze u BiH

Izvor: Fena

Preliminarni posjet (scoping visit) hrvatskog izaslanstva povodom sudjelovanja Republike Hrvatske u Paketu izgradnje obrambenih kapaciteta (Defence Capability Building, DCB), inicijative Sjevernoatlantskog saveza za jačanje kapaciteta Bosne i Hercegovine, bit će održan u Sarajevu od 20. do 22. maja.

Vlada Republike Hrvatske je u decembru prošle godine putem DCB Paketa izgradnje obrambenih kapaciteta uplatila pola milijuna eura za Bosnu i Hercegovinu za nabavu komunikacijske opreme. Oprema je primarno namijenjena bojnoj skupini lakog pješaštva, što su deklarirane snage OS BiH.

Posjet hrvatskih stručnjaka predvodi državna tajnica za Europu MVEP RH, Andreja Metelko Zgombić. Državna tajnica susrest će se sa zamjenikom ministra obrane BiH Slavenom Galićem, te sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Josipom Brkićem 20. maja.

Stručnjaci iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske će, u suradnji sa stručnjacima Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH, razgovarati na koji se način mogu zadovoljiti potrebe OS BiH za modernizacijom taktičke komunikacijske opreme, a koja ima visoku razinu uporabljivosti u civilnim sustavima, uz punu primjenu NATO standarda.

 

Izvor: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

SAD: Američka vojska prizemljila sve avione zbog nedavnih helikopterskih nesreća

Vladimir Matijević

U Sloveniji 3666 novozaraženih, vlada angažira vojsku

Radio Brčko

BiH: U profesionalnu vojnu službu primljeno 86 kanidata

Vladimir Matijević