RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

BiH: U profesionalnu vojnu službu primljeno 86 kanidata

U profesionalnu vojnu službu u činu vojnika primljeno je 86 kandidata, od kojih je 13 žena, koji su uspješno završili osnovnu obuku i ispunili sve uslove da postanu pripadnici Oružanih snaga BiH.
Ova 28. klasa kandidata ostvarila je dobre rezultate na obuci, uz izuzetnu motivisanost i zalaganje u izvršavanju svih vojničkih zadataka, a najbolji među njima bio je kandidat Eldar Avdibašić koji je ovom prilikom i pohvaljen, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Komandant Centra za osnovnu obuku Alem Kaplan je, na svečanosti u Centru za osnovnu obuku u Pazariću koja je održana 9. decembra, istakao da je obuka pružila kandidatima osnovna znanja, vještine i ponašanja koja trebaju pojedincu da postane pripadnik Oružanih snaga BiH, te da su spremni da doprinesu izvršenju misije budućih jedinica.

Završetkom osnovne vojničke obuke mladi vojnici će biti upućeni u jedinice Oružanih snaga BiH, gdje će nastaviti sa specijalističkom obukom i profesionalnim vojničkim zadacima.

Ceremoniji su prisustvovali zvaničnici Oružanih snaga, predstavnici NATO Štaba Sarajevo i Eufora, rodbina i prijatelji mladih vojnika.

srna

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

SAD: Američka vojska prizemljila sve avione zbog nedavnih helikopterskih nesreća

Vladimir Matijević

U Sloveniji 3666 novozaraženih, vlada angažira vojsku

Radio Brčko

BiH: Vojska nosi uniforme stare više od deset godina

Radio Brčko