RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Centralna banka blokirala 99.433 računa poslovnih subjekata

U BiH je zaključno sa 1. septembrom bilo blokirano 99.433 računa poslovnih subjekata, dok 53.879 firmi ima blokiran bar jedan, saopštila je danas Centralna banka BiH.

U odnosu na prošli izvještaj, broj blokiranih računa poslovnih subjekata povećan je za 801, a broj firmi koje imaju bar jedan blokiran račun za 113.

Među poslovnim subjektima čiji su računi blokirani su privredna preduzeća, zdravstvene organizacije, subjekti koji se bave uslužnim djelatnostima, te razne agencije, zadruge i udruženja.

Najnoviji izvještaj o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa Centralne banke BiH sadrži 3.994 stranice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Централна банка БиХ једина у региону и Европи нијема на кризу узроковану вирусом корона

Radio Brčko

U BiH blokirano 100.820 računa poslovnih subjekata

Radio Brčko

U BiH blokirano 94.178 računa firmi

Radio Brčko