RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHIzbori 2020

CIK BiH u ponoć objavio preliminarne, nezvanične, nekompletne izborne rezultate

Predsjednik CIK BiH Centralne izborna komisija (CIK) Željko Bakalar  saopćio je u ponoć na pres-konferenciji preliminarne, nezvanične i nekompletne izborne rezultate dok će ostali biti objavljeni na web stranici CIK-a u narednom periodu.

Bakalar je među ostalim naveo da u Cazinu vodi Nermin Ogrešević (A-SDA) sa 67,91 posto glasova, a u Bihaću Šuhret Fazlić (Pomak) sa 45,85 posto glasova.

Nezavisni kandidat Fuad Kasumović za gradonačelnika Zenice u vodstvu je sa osvojenih  66,34 posto glasova, dok u Tešnju za načelnika općine vodi Suad Huskić (SDA) sa 60,57 posto glasova,.

U Livnu je u vodstvu Darko Čondrić (HDZ BiH) sa osvojenih 34,73 posto glasova, a u Čapljini Smiljan Vidić (HDZ BiH) sa osvojenih 63,05 posto glasova.

Stjepan Bošković (HDZ BiH) vodi sa 59,53 posto glasova kao kandidat za načelnika općine Stolac.

U Ilijašu blagu prednost ima Akif Fazlić iz SDA (51,25 posto) ispred Amara Dovadžije,  kandidata Četvorke (48,75 posto). Kandidat za načelnika općine Hadžići Hamdo Ejubović (SDA) u prednosti je u odnosu na druge kandidate sa osvojenih 54,12 posto glasova.

Kandidat za načelnika Ilidže Nermin Muzur (Četvorka) u vodstvu je sa osvojenih 64,06 posto glasova, a za načelnika općine Novi Grad Sarajevo Adnan Delić (Četvorka) sa osvojenih 46,37 posto glasova.

U Vogošći kandidat za načelnika Edin Smajić (SDA) ima  52,53 posto glasova, a a Ibro Berilo (SDA) sudeći po objavljenim preliminarnim podacima ostaje načelnik općine Trnovo (81,19 posto glasova).

Prema utvrđenom rasporedu, kompletni preliminarni rezultati bit će ažurirani na web stranici CIK-a BiH u narednom periodu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Наређено поновно бројање гласачких листића на појединим мјестима у осам градова

Radio Brčko

CIK BiH traži deset miliona KM za nabavku nove tehnologije

Radio Brčko

Danas počinje izborna kampanja za lokalne izbore u Mostaru

Radio Brčko