BiH

Cikotić i Sakamoto: Za rješavanje ilegalnih migracija i borbe protiv terorizma neophodan zajednički odgovor

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić i ambasador Japana u BiH Hidejuki Sakamoto saglasili su se danas u Sarajevu da je za rješavanje globalnih izazova, poput ilegalnih migracija i borbe protiv terorizma, neophodan zajednički i koordinisan odgovor.

Cikotić i Sakamoto naglasili su da se samo sa takvim pristupom moguće efikasno suprotstaviti ovim pojavama i stabilizovati situaciju u regionu, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Tokom sastanka bilo je riječi i o bezbjednosnoj situaciji u BiH, kao i saradnji dvije zemlje u oblasti bezbjednosti.

Sagovornici su pozitivno ocijenili doprinos Japana u jačanju struktura zaštite i spasavanja u BiH, kroz nabavku opreme i specijalističke obuke za pripadnike civilne zaštite.

Sakamoto je izrazio spremnost Ambasade Japana za nastavak pomoći i podrške institucijama BiH u jačanju kapaciteta i efikasnijeg odgovora na prirodne i druge nesreće.

Foto: https://www.fokus.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button