RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Čović uputio čestitku povodom Božića i Nove godine

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović uputio je čestitku vrhbosanskom nadbiskupu Vinku kardinalu Puljiću i svim katolicima u povodu božićnih blagdana.

– Ove godine s posebnim osjećajima dočekujemo svetkovinu rođenja našega Gospodina Isusa Krista. Kao i uvijek, Božić nas i ovaj put obvezuje i pokazuje do čega nam je stalo, što nam je važno, a Božićna nas vjera jača u slabostima i teškoćama sa kojima se susrećemo – naveo je Čović.

Dodao je da nas je velika kušnja pred kojom se našlo cijelo čovječanstvo uslijed pandemije koronavirusom potakla da se, možda više nego ikada prije, obnavljajući vjeru u slavlju Isusova rođenja iznova vratimo na izvorište i učvrstimo svoju nadu u radosnu budućnost.

– Božić je blagdan za sve ljude. Za nas kršćane to je događaj spasenja u kojemu ponovno oživljujemo slaveći Gospodina koji se rađa i koji nas odgaja da uvijek očitujemo svoju ljudskost. Puno je životnih prilika u kojima ne možemo jasno vidjeti ishode, ali znamo da samo s vjerom u srcu, prožeti božanskom ljubavlju i milosti, pobuđene solidarnosti i nesebičnom brigom prema svakom čovjeku ćemo iskoračiti bliže Bogu.

Neka rođeni Krist blagoslovnom rukom dodirne sve nas i podari nam snage za velikodušna djela koja će biti svjetlost, vodilja za prebroditi i ovaj izazov koji je pred nama.

Uzoriti, u duhu našeg najradosnijeg blagdana Božića, Vama osobno, svim biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, kao i svim katolicima u domovini i inozemstvu, želim puno zdravlja i obilje Božije milosti. Čestit Božić i blagoslovljena Nova 2021. godina – navedeno je u Čovićevoj čestitki, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Čović danas u Aluminiju

Radio Brčko

Čović zahvalio Plenkoviću za predan rad u izgradnji europske BiH

Radio Brčko

Čović u narednih osam mjeseci predsjedava Domom naroda PSBiH

Radio Brčko