RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Gradski derbi pripao odbojkašima Mladosti

Dva odbojkaška kluba „Mladost“ i „Jedinstvo“ su članovi elitnog društva BiH odbojke. Međusobni ogledi su uvijek bili magnet za ljubitelje ovog sporta, ali ovaj 34. je odigran bez gledatelja. Jednako je bio zanimljiv kao i svi dosadašnji. Prvi set u znaku domaćina utakmice „Mladosti“ koju nisu mogli odigrati u XI. kolu Premijer lige BiH. Ekipa trenerskog tandema Mišić – Keserović stiče prednost poslije dobrih servisa i preciznih smečeva Delića, Čole i Eminovića 25 : 18 poslije 20 minuta. U drugom i trećem setu utakmica poprima dimenziju derbija. Svoje vrijednosti pokazuju Đorđe Ganilović, kapetan Stefan Mirković i Stefan Lopatić. „Jedinstvo” je stiglo na 24 : 23 i servis udarac u mrežu „Mladost“ osvaja set poslije 23 minute. U trećem setu „Jedinstvo“ je u prednosti iskusna  ekipa trenera Mišića uspijeva izjednačiti rezultat. Zabilježili smo 11 izjednačenja jednog i drugog tima. Na kraju kao i drugi set „Mladost“ uzima na razliku 25 : 23 poslije 24 minute obostrano blistave igre i 3 : 0 za „Mladost“ koja je poslije 34. derbija međusobni susreta prednost „ Mladosti“ 26: 8. Poslije utakmice Edin Baković, trener „Jedinstva“ je izjavio za Radio Brčko distrikt BiH: „Mogu samo čestitati „Mladosti“ na pobjedi. Kvalitetniji su od nas. Mi smo odigrali hrabro utakmicu, da smo takvi bili protiv „Bosne“ rezultat bi bio puno drugačiji. Dva seta smo ovdje izgubili na razliku. Igrali smo bez trojice igrača iz standardne postave sa pomlađenom ekipom od 12 igrača, imamo sedam ispod 18 godina, a malo nam je i sreća okrenula leđa. Mladost ima iskusniji sastav. Naš problem je  prijem servisa na čemu smo gubili dosta poena.“

Trener „Mladosti“ Branko Mišić ističe: „Gradski derbi je bio za mene posebna utakmica pa sam je priželjkivao, jer volim taj naboj i tu energiju koja nosi sama utakmica. To je pokazao treći set, a meni je drago što smo ostvarili pobjedu. Treći set je pokazao da ovo gradski derbi i tu energiju između jednih i drugih. Ta njihova slobodna ruka, taj rizik koji su podnijeli učinio je taj set u jednim djelom neizvjestan. To je bukvalno bio pravi derbi. Mi smo pokazali kvalitetu i razliku između nas i uspješno ostvarili pobjedu u derbiju i uzeli bodove. Uvijek imamo 12 igrača spremnih za igru i da odrade vrhunski posao. Tako će biti i u Banjaluci  sutra u petak gdje igramo odgođenu utakmicu X. kola u 19 sati.“

OK „Mladost“:  Lukić, Delić, Trakić, Čolo, Eminoivić, Šormaz, Gajić, Vuković, Divljan Tanić, Poletan, Sokolar. Treneri: Branko Mišić i Mirza Keserović.

MOK „Jedinstvo“: Đokić, Ganilović, Ćuk, Mirković, Lopatić, Spahić, S. Mitrović, Pezerović, Zenović O. Mitrović. Treneri: Edin Baković i Miloš Mitrović.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Odbojkaši brčanske “Mladosti” osvojili osmi po redu KUP-BiH

Admir Kadrić

„Младост“ одбранила пехар КУП-а БиХ

Radio Brčko

Odbojkaši Mladosti savladali Radnik u polufinalu Kup-a

Radio Brčko